inte utan min mobil en ska till svenskan

Jag har ett förhållande med min telefon, den är en trogen partner. Aldrig otrogen, alltid i tid när den ska ringa och vi är alltid tillsammans. Den ger mig det lugn jag behöver, kalendern talar om var jag ska vara och när.

Ibland blir jag irriterad på min vän, när alarmet inte är avstängt på helgerna när det är sovmorgon. Jag vill inte bli väckt kl sex en lördagsmorgon, vem vill det? Det kan göra mig på dåligt humör resten av dagen. Men så kommer det bästa ljud jag vet, meddelandeljud nr tre, och det är någon som vill mig något!

Det finns många olika ljud för sms. ett jag vill ha säger: Message from the dark side there is. Hur cool är inte det? Direkt från galaxen långt långt borta kommer sms till mig.

Men annars tycker jag att det finns för många funktioner på telefonerna. MP3, Internet, TV och MSN, det blir för mycket därför att det räcker med att ringa och skicka sms. Allt det andra kostar bara för mycket pengar. Jag vet hur man gör med alla dessa funktioner men jag har inte råd att använda dem. Min mamma hon har råd att använda vad hon vill men hon vet inte ens hur T9 funktionen fungerar på telefonen. Så hon sitter och trycker rätt antal gånger på tangenten för att få den bokstav hon ska ha, resten av familjen skakar på huvet åt henne.

När jag var yngre och mina föräldrar hade sina första eller andra modeller av mobiltelefoner var det stora och fina modeller. Min mamma hade Nokias tegelsten, tjock och fyrkantig så det räckte. Det var nog så att när hon hade telefonen i kappfickan så hängde den sidan ner minst en dm mer än den andra. Min något roliga pappa var så stolt över att ha en Matrixmobil. En sån där man skjuter ner en lucka när man ska svara, så omodern tycker jag, så 90-tal. Den värsta modellen är Hajen, det var Erikssons modell med en grönblå display och en antenn som en hajfena. Det är nog det fulaste hittills. Med en pytteliten display, pytteliten.

Nu går det till överdrift, det är nya modeller varje månad. Vem bryr sig? Vem har råd? Ingen! Varför ökar antalet skuldsatta ungdomar hos kronofogden? Nya mobiler och långa samtal med vänner och vem vet, kanske ett sms-lån för att kunna köpa en ny modell av den senaste telefonen.

På bussen är det folk som pratar i mobilen och det är ok men så finns det folk som tror att de måste skrika så att dem du pratar med ska höra, de tänker inte på att hela bussen hör vad dem gjorde förra helgen när de var på fest och blev full eller vad de ska äta för middag hemma.

Framtiden måste ge mig billigare taxa för att ringa och surfa på webben, det är vad jag hoppas på.